Ambulatoriul Institutului Regional de Oncologie va fi extins

Social

Reprezentanţii Institutului Regional de Oncologie din Iaşi au anunţat, luni, că ambulatoriul instituţiei va fi extins, modernizat şi dotat cu ajutorul fondurilor europene.

Managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu, a declarat că a fost semnat contractul de finanţare între ADR Nord Est şi Consiliul Judeţean pentru proiectul ce vizează creşterea calităţii serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizare şi dotare ambulatoriu integrat din incinta unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, proiectul se derulează prin intermediul POR 2014-2020, valoarea acestuia fiind de 9,75 milioane de lei, şi va fi finalizat după 9 luni de la începerea lucrărilor.

Ambulatoriul va avea încă opt cabinete medicale care vor fi construite pe o suprafaţă de 540 metri pătraţi. În aceste noi cabinete din ambulatoriul IRO Iaşi 26 de pacienţi vor beneficia de tratament concomitent.

Conform Ghidului de finanţare, IRO Iaşi nu putea accesa fonduri pe POR 2014-2020 decât în parteneriat cu o unitate administrativ-teritorială.

‘Având în vedere expertiza Consiliului Judeţean Iaşi în atragerea şi implementarea/managementul proiectelor, pentru a creşte calitatea serviciilor medicale oncologice acordate în regim ambulatoriu prin accesul Institutului Regional de Oncologie Iaşi la fondurile nerambursabile din POR a unităţilor sanitare de importanţă regională şi naţională, am solicitat şi am obţinut sprijinul necesar în vederea încheierii unui parteneriat pentru a depune proiectul. Scopul acestui proiect îl reprezintă exploatarea în beneficiul pacienţilor şi al cadrelor medicale a celor două curţi interioare, în prezent nefolosite decât pentru iluminarea holurilor spitalului‘, a spus Mirela Grosu.

Ea a spus că aceste curţi vor avea funcţiuni distincte. Curtea dinspre est, care este în vecinătatea spaţiilor de tratament, va fi folosită pentru suplimentarea numărului locurilor de tratament ambulatoriu în condiţii de confort pentru pacienţi şi personalul medical. Cea de-a doua curte, curtea de vest, va fi cabinet şi spaţiu destinat evidenţelor medicale precum registratură, statistică medicală şi cabinet şi laborator endoscopie.

În prezent, serviciile de chimioterapie realizate în regim ambulatoriu sunt acordate zilnic într-un spaţiu dotat cu 30 locuri – paturi şi fotolii de tratament. Adresabilitatea a crescut în ultimii ani, de la 39.360 pacienţi consultaţi ambulatoriu în anul 2014 la 63.188 pacienţi consultaţi în anul 2019, spaţiul disponibil a devenit insuficient. De aceea se impunea găsirea unor soluţii de extindere, modernizare şi dotare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.