Primarul Chirica şi 17 consilieri locali au donat peste 32.000 de lei în fondul de solidaritate înfiinţat de municipalitate

Social

Peste 32.000 de lei au fost strânşi în contul fondului de solidaritate înfiinţat de municipalitate pentru susţinerea măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 pe raza Iaşiului.

În urma şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal, desfăşurată în sistem online pe 31 martie, municipalitatea ieşeană a înfiinţat un fond de solidaritate şi o adresă specială de e-mail. Primii care au donat bani în acest fond special au fost primarul Mihai Chirica şi 17 dintre cei 27 de consilieri locali. Suma totală astfel strânsă până în cursul zilei de joi, 9 aprilie, este de 32.009 lei.

Sumele strânse vor fi folosite pentru dotări şi cerinţe speciale ale spitalelor din municipiul Iaşi şi, respectiv, pentru susţinerea unor măsuri de ajutor social pentru persoanele vulnerabile.

Primarul Mihai Chirica a declarat că nu poate dezvălui numele celor 17 consilieri locali care au donat bani, din cauza legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal. El a precizat însă că numele celor 17 vor fi publicate imediat după ce va primi acordul acestora.

„Este un gest de responsabilitate şi sprijin pe care, în nume personal, l-am făcut pentru a susţine tot acest efort pe care comunitatea noastră trebuie să îl facă în această perioadă atât de dificilă. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali care mi s-au alăturat, după cum le mulţumesc tutor ieşenilor şi nu numai care vor decide să o facă de acum înainte. Sunt, de asemenea, recunoscător tuturor persoanelor, companiilor şi instituţiilor care, prin fonduri sau produse, sunt alături de municipalitate şi, mai ales, faţă de instituţiile medicale care sunt direct implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.