Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la Spitalul Paşcani a ajuns la 37

Social

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au informat că în timpul anchetei epidemiologice desfăşurate la Spitalul Municipal Paşcani au fost depistate cu noul coronavirus 37 de persoane.

Potrivit DSP Iaşi, cele 37 de persoane fac parte din personalul sanitar şi pacienţi. Cele mai multe cadre medicale infectate cu noul coronavirus sunt de la Secţia de Îngrijiri Paliative, unde au fost infectaţi şi 12 dintre pacienţi.

“Sunt şase cadre medicale la Compartimentul Primiri Urgenţe, nouă cadre medicale la Secţia de Îngrijiri Paliative, două cadre medicale la Secţia de Infecţioase,   patru cadre medicale la Secţia de Chirurgie, patru angajaţi la Serviciul Administrativ, 12 bolnavi la Secţia de Îngrijiri Paliative, în această săptămână fiind confirmată încă o persoană. Prin urmare, în privinţa personalului medical, testările au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la patru medici, opt asistenţi medicali, opt infirmieri şi un brancardier. În total, în perioada 10 – 28 aprilie au fost efectuate 197 de recoltări de la pacienţi şi persoane angajate în cadrul Spitalului Municipal Paşcani. Ancheta este în curs de desfăşurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.