Un nou transplant renal efectuat la Spitalul Parhon din Iaşi

Social

Medicii de la Spitalul “Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au efectuat o nouă operaţie în timpul căreia au transplantat un rinichi prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Cluj.

“O echipă de la Spitalul Parhon s-a deplasat la Cluj pentru a participa la operaţia de recoltare de la o persoană aflată în moarte cerebrală. Intervenţia de transplant a fost efectuată în cursul zilei de astăzi”, a declarat conf. univ. dr Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

Potrivit acestuia, de acest transplant a beneficiat o femeie în vârstă de 36 de ani, din judeţul Botoşani, care de doi ani făcea dializă. “Pentru realizarea intervenţiei au colaborat mai multe echipe din Iaşi. În afara echipei de transplant de la Spitalul Parhon, au ajutat centrul CEMEX şi laboratorul de biologie moleculară din

cadrul Institutului Regional de Oncologie pentru efectuarea testelor PCR pentru coronavirus, prof. univ. dr Ioana Grigoraş a coordonat echipa de anestezie şi terapie intensivă, echipa DSP, prin şeful acesteia, dr Lucian Indrei, ne-a consiliat epidemiologic şi ne-a oferit întreg suportul în contextul epidemiei actuale. Mulţumim încă o dată familiei donatorului care a reuşit să treacă peste durere şi să dăruiască viaţă”, a explicat dr. Nistor.

Spitalul “Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, prin intermediul Centrului Regional de Transplant Renal, este unica unitate medicală de profil din ţară unde se efectuează astfel de intervenţii chirurgicale de la declanşarea stării de pandemie pentru noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.