Una dintre cele două fromagerii din România se află la Iași

Divertisment

Maturate, dulci sau cu aroma înțepătoare, însămânțate cu mucegai nobil, brânzeturile artizanale sunt preparate pe care italienii, elvețienii și mai ales francezii le-au ridicat la rang de artă și al caror gust încep să-l prindă și românii. La noi în țară, există doar două fromagerii, iar una dintre ele se găsește la Iași.

Prepararea și maturarea brânzeturilor artizanale e un proces complex iar  comercializarea acestor delicatese presupune, la rându-i, o anumită știință: produsele se păstrează  în condiții stricte și se taie într-un anumit fel, totul pentru a păstra aroma, finețea și noblețea acestui preparat culinar.

În fromageria din Iași sunt comercializate brânzeturi artizanale, cu denumire de origine controlată, iar  una dintre acestea se găsește la Iași.

Ieșeanul care a gândit  această afacere  face parte din bresla internațională a fromagerilor, o onoare pe care  această asociație prestigioasă  i-au acordat-o pentru promovarea  brânzeturilor artizanale în Romania.

Magazinul din Iași comercializează zeci de sortimente de brânză din diferite țări ale continentelui dar și vinuri europene, așa că, dacă ajungeți aici, nu ezitați să întrebați specialistul despre modul corect în care le puteți asocia.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.