A fost inaugurat Centrul de Arşi din Iaşi

Social

Centrul de Arşi din Iaşi a fost inaugurat, pe 16 octombrie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, prilej cu care a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

“Cred că din tot ceea ce am făcut până acum, învăţăm fiecare câte ceva. Lucrurile merg, dacă facem echipă şi dacă ne dorim să meargă. Am demonstrat, aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să putem să ne ajutăm semenii. Mulţumesc că m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Nu v-aş putea să vă urez să şomaţi, ci să aveţi puterea să daţi cât mai mult din sufletul dumneavoastră, ca şi până acum pentru toţi cei pe care îi îngrijiţi”, a spus Sorina Pintea în timpul discursului de inaugurare.

Centrul va funcţiona la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, o unitate medicală construită în 1757 în jurul bisericii Sfântul Spiridon. Lucrările de reabilitare a clădirii în care va funcţiona centrul au fost finalizate în ianuarie 2017, după o perioadă de 5 ani.

Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi Arşi funcţionează, din 2014, într-un spaţiu improvizat în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Aici pot fi trataţi şi pacienţi care au suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Clinica “marilor arşi” va avea 20 de locuri, din care cinci sunt destinate celor cu arsuri grave. Alte cinci de locuri sunt destinate celor care au nevoie de tratament post operator în clinica de Terapie Intensivă.  Coordonatorul centrului, prof. univ. dr. Theodor Stamate, a spus că întreg corpul medical de la această clinică a urmat trei stagii de perfecţionare în Franţa, la Paris şi Lyon. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.