Spectacole live, online, indoor şi open air la cea de-a XIII-a ediţie a FITPTI

Divertisment

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) se va desfăşura, în perioada 2 – 7 octombrie, din cauza pandemiei de COVID-19, cu mix de spectacole live, indoor şi open air.

Directorul artistic al Teatrului „Luceafărul” din Iaşi, organizatorul FIPTI, Oltiţa Cîntec, a declarat că spectacolele live vor fi prezentate publicului în sălile şi în foaierul teatrului, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, în curtea interioară a librăriei Art+Design şi la Muzeul Sadoveanu.

Potrivit acesteia, programul festivalului include producţii româneşti regizate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Mihai Măniuţiu, Florin Piersic Jr., Bobi Pricop, Ada Milea, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, dar şi din Austria, Germania, Franţa, Italia, Islanda, Japonia, Georgia, Rusia, Marea Britanie. Spectacolele din străinătate vor fi difuzate online şi vor avea subtitrare.

Deschiderea FIPTI va fi făcută de spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” intitulat „Live”, care se joacă la Sibiu, pe scenă, cu public în sală. Spectacolul va fi transmis live în timp real. El poate fi vizionat online, pe laptopul personal, pe baza unui bilet electronic cumpărat de pe „scena digitală”.

Pentru toate celelalte spectacole online, vizionarea este liberă, conform reperelor orare specificate în program.

Vineri şi sâmbătă, Compania „PasParTout” din Germania va susţine în foaierul Teatrului „Luceafărul” spectacolul muzical nonverbal „RaTaTa Fanfara rozătoarelor”. Accesul se face în limita locurilor disponibile.

Tot vineri seara se poate urmări online spectacolul „Cenuşăreasa”, realizat de Silviu Purcărete la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. De la ora 20,00 e disponibilă versiunea în limba engleză a respectivei producţii.

Conform organizatorilor, pentru cei foarte prinşi cu alte treburi există secţiunea de teatru radiofonic – pe www.luceafarul-theatre, secţiunea FITPTI şi eteatru.ro. Aceştia au la dispoziţie o listă cu 18 spectacole, pentru categorii de public variate, din care fiecare alege ce anume preferă şi poate asculta pe baza unui click. Se recomandă ascultarea la cască a celor în sistem binaural.

Duminică seara, Teatrul „Luceafărul” vă invită la premiera „Frumoasa din pădurea adormită”, iar marţi seara la spectacolul-concert „Oraşul”, cu participarea extraordinară a lui Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, adică trupa Fără zahăr. Biletele se pot achiziţiona de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.