După marea „metamorfoză politică” Iaşiul va avea un aer mai puţin poluat?

Politic

Sunt curios cât va mai dura până când Primaria Iaşi va ieşi, în public, cu un comunicat de presă în care să vorbească ieşenilor despre progresele în materie de mediu care au fost înregistrate în municipiul Iaşi, mai ales cele de dată recentă. Am spus de dată recentă deoarece este mai mult decât evident faptul că, în Iaşi, aerul a început să redevină respirabil nu ca urmare a investiţiilor în programul de salubrizare, ci după ungerea ca ministru al Mediului a domnului Costel Alexe, acesta fiind, de fapt, mesajul public care circulă dinspre Palatul Roznovanu de ceva timp.

Şi cum domnia sa ar fi ştiu de marea „metamorfoză politică” ce avea să se întâmple în această primavară, şi-a ales ca ţintă de atac Primăria Municipiului Bucureşti, ignorând practic Iaşiul, pentru care Comisia Europeană a ameninţat cu începerea procedurii de infringement. Nu a contat deloc nici faptul că, în Consiliul Local Iaşi, în mod constant, grupul liberal a adus în discuţie faptul că municipiul are un aer irespirabil şi că nivelul depăşirilor valorilor maxime admise de praf în suspensie creştea de la o săptămână la alta, situaţie menţionată de însuşi preşedintele liberal al Comisiei de Mediu din Consiliul Local Iaşi.

În fapt, am asistat la un schimb de amabilităţi între noul cuplu din politica ieşeană, preşedintele Costel Alexe şi vicepreşedintele Mihai Chirica: primul s-a făcut că nu vede realitatea care intoxică plămânii cetăţenilor municipiului Iaşi, al doilea a profitat, de fiecare dată, pentru a aduce în discuţie profesionalismul domnului Alexe în calitate de ministru.

Noi ştim, de asemenea, că atunci când două persoane se căsătoresc la starea civilă, ofiţerul de stare civilă verifică existenţa consimţământului în formula: „de bunăvoie şi nesilit/ă de nimeni”. Că s-a produs acest nou mariaj al politicii ieşene, e evident, dar că nu a fost silit de cineva ne este greu să credem.

Silit sau nu de cineva, totuşi ne permitem să îi adresăm o singură întrebare domnului ministru Costel Alexe, care tocmai a făcut greşeala să accepte „calul troian” ca dar de nuntă: de când a apărut domnul Mihai Chirica pe scena politicii ieşene, s-a mulţumit acesta, în vreo circumstanţă, cu calitatea de second?

Petru Bogdan Cojocaru Deputat PSD

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.