Au început lucrările de modernizare a căii de rulare a tramvaielor pe bulevardul Tudor Vladimirescu

Social

Municipalitatea ieşeană a informat miercuri că au început lucrările de modernizare a căii de rulare a tramvaielor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

Primarul Mihai Chirica a declarat că lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai se vor desfăşura, până în luna noiembrie, pe traseul Bucşinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecţie Calea Chişinăului, pe aproximativ 2,5 kilometri.

Lucrările vizează şi reabilitarea celor două peroane din staţia Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu, pe o suprafaţă de 1,2 kilometri şi construirea a două staţii de tramvai.

„Pentru prima dată în Iaşi va fi introdusă o bandă dedicată pentru tramvai. Ea va fi delimitată cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depăşirea în caz de urgenţă. Butonii stradali ar putea aplicaţi şi pe alte tronsoane de tramvai care urmează să fie reabilitate, precum zona Târgu Cucu – Cinci Drumuri, Podu Roş – Ţesătura şi Doi Băieţi – Dancu. Începerea lucrărilor pe bulevardul Tudor Vladimirescu aduce schimbări şi în circulaţia mijloacelor de transport public, fiind impuse restricţii de circulaţie a autovehiculelor”, a spus primarul Mihai Chirica.

Proiectul derulat cu fonduri europene care vizează „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi – Reorganizarea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu” implică şi o serie de modificări în traficul rutier. Lucrările, programate să aibă loc până pe 30 noiembrie, se vor executa pe timp de zi, în intervalul orar 08.00 – 17.00, în zona DN 24 km 193+678 – 194+881. Acestea vor fi efectuate pe trei tronsoane: intersecţia Bucşinescu – Podul Tudor Vladimirescu, Podul Tudor Vladimirescu – Calea Chişinăului, Podul Tudor Vladimirescu peste râul Bahlui.

Potrivit proiectului, lucrările constau în desfacerea căii de rulare existente pe jumătate de cale, desfacerea rampelor de acces existente pe jumătate de cale, reparaţii la nivelul tablierului şi suprastructurii, consolidarea podului la nivelul infrastructurii, execuţia căii pe pod pe jumătate de cale, refacerea rampelor de acces pe jumătate de cale, desfacerea căii de rulare existente pe jumătate de cale, desfacerea rampelor de acces existente pe jumătate de cale, reparaţii la nivelul tablierului şi suprastructurii, consolidarea podului la nivelul infrastructurii, execuţia căii pe pod pe jumătate de cale, refacerea rampelor de acces pe jumătate de cale, desfacerea căii existente pe liniile de tramvai, execuţia liniilor de tramvai, reparaţii la nivelul albiei, semnalizare şi marcaje rutiere. Restricţiile de circulaţie pe pod se vor impune corespunzător cu lucrările specifice de reabilitare a podului. Traficul rutier se va desfăşura cu o restricţie de 5 kilometri pe oră, circulaţia desfăşurându-se în ambele sensuri pe jumătate din calea podului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.