Crește numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus la Institutul Regional de Oncologie din Iași

Social

La Institutul Regional de Oncologie din Iași, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns la 16.

Managerul institutului, Mirela Grosu, a declarat că între cei infectați se numără doi medici rezidenți de la secțiile de Terapie Intensivă și Oncologie, 12 asistenți medicali, un infirmier și un registrator.

Managerul de la IRO Iași a mai spus că au fost testați toți angajații cu excepția celor aflați în concediu. Deocamdată, niciun pacient nu a ieșit pozitiv la virusul Sars-Cov-2.

“În total sunt 16 cazuri, 13 care au fost, plus două de ieri si unul de astăzi. Din cei 16 infectati avem doi medici rezidenti, un infirmier, un registrator medical si restul asistenti medicali. S-au testat peste 90 la sută din personalul angajat al Institutului, restul de 9 la sută sunt persoane plecate în concediu de odihnă si care în mod normal nu ar trebui să pună probleme pentru că sunt plecati mai mult de o săptămână sau două, dar pe care oricum le testăm când se întorc si reintră în serviciu. La sfârsit de săptămână vom face o nouă curătenie generală si o nouă igienizare în tot spitalul si o dezinfectie terminală chiar dacă s-a făcut si săptămâna trecută si săptămâna aceasta”, a declarat Mirela Grosu pentru Radio Iași.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.