Stimulente financiare pentru personalul de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi

Social

Consilierii judeţeni au aprobat, pe 11 septembrie, acordarea unor stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi, în valoare totală de 327.000 lei, din veniturile proprii ale spitalului.

Consilierii judeţeni au votat şi pentru ca personalul de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, care îşi va desfăşura activitatea în cadrul secţiei exterioare “Spitalul Mobil/Modular din containere de logistica medicală (250 paturi) pentru diagnostic şi tratament pentru combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul Regiunii Nord-Est” să beneficieze de stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute, suma totală alocată fiind de 816.000 lei, din fondurile Consiliului Judeţean Iaşi.

“Este nevoie de funcţionarea cât mai rapidă a Spitalului Mobil de la Leţcani. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a anunţat că unitatea medicală avea doar un pat liber pe ATI pentru cazurile Covid. Consiliul Judeţean a făcut tot ce a fost posibil pentru ca secţia externă să poată primi pacienţi, ştiu că s-a trimis toată documentaţia pentru autorizarea unităţii, nu ar trebui să mai treacă mult timp până când aici să poată fi făcute primele internări”, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În urma şedinţei de pe 11 septembrie, Spitalul de Boli Infecţioase poate achiziţiona servicii juridice necesare activităţii secţiei exterioare a Spitalului Mobil Modular.

“Sunt puţine locuri libere la terapie intensivă pentru pacienţii cu Covid. Funcţionarea acestui spital mobil cu 250 de paturi, din care peste 100 de ATI, ne-ar ajuta foarte mult, mai ales că la Iaşi ajung şi pacienţii cu COVID-19 în stare gravă din toată zona Moldovei. Iaşul este în continuare pe primele trei locuri la numărul de confirmări cu coronavirus. Odată cu deschiderea secţiei exterioare de la Leţcani, putem spera ca un pavilion de la noi să poată fi destinat tratării şi altor boli infecţioase cu risc vital”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Carmen Dorobăţ. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.