Parteneriat privind dublarea duratei de supravieţuire a bolnavilor de cancer pulmonar, semnat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Social

Un parteneriat privind dublarea duratei de supravieţuire a bolnavilor de cancer pulmonar a fost lansat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul celei de-a opta ediţii a “Zilelor oncologiei ieşene”, eveniment care se va desfăşura în perioada 21-24 noiembrie.

“Astăzi are loc la Iaşi a treia întâlnire organizată de AstraZeneca cu ocazia lansării unei alianţe mondiale de luptă împotriva cancerului şi de prelungire a duratei de supravieţuire la cinci ani pentru pacienţii cu cancer pulmonar. Această patologie are o pondere importantă în patologia tratată de Institutul Regional de Oncologie, întrucât 12% din cazurile noi depistate în primele nouă luni ale anului se referă la pacienţii cu cancer bronhopulmonar. Conducerea institutului face toate eforturile ca pacienţii sau persoanele sănătoase să aibă acces cât mai repede la screening, la un diagnostic corect şi bine stabilit şi, bineînţeles, să ajungă cât mai repede la un tratament. Toate cele trei etape sunt foarte importante pentru a prelungi speranţa de viaţă”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă managerul IRO, Mirela Grosu (f0t0).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.