Stagiunea estivală a Operei Naționale Române Iași se desfășoară în aer liber

Social

Se deschide stagiunea estivală a Operei Naționale Române Iași. Este prima întâlnire față în față cu publicul, după câteva luni în care spectacolele au fost doar online. Vor fi reprezentații în aer liber până duminică inclusiv .

Deschiderea stagiunii estivale a Operei este un moment extrem de așteptat de ieșeni, mai ales că până acum biletele puse în vânzare se epuizau uneori chiar în câteva ore. Și de această dată publicul s-a grăbit să prindă un loc. Numărul biletelor este mult mai mic decât în mod obișnuit. Sunt aproximativ 100 de locuri pentru fiecare reprezentație.

Plăcerea de a ascultă muzică lui Verdi sau Puccini va fi dublată de ineditul experienței. Glasurile soliștilor, ale membrilor corului și acordurile orchestrei se vor îmbina cu triluri de păsări și parfumul florilor de vară,  pentru că spectacolele vor fi în aer liber.

Astăzi, un spațiu special amenajat lângă clădirea Teatrului Național din Iași va găzdui o gală de operă și balet. Iar sâmbătă și duminică reprezentațiile vor fi chiar în Grădina Botanică, una dintre cele mai frumoase din Europa. Sâmbătă va fi o seară italiană. Pe o scenă amenajată printre nuferi, soliștii vor interpreta arii celebre și canțonete. Cortina se va ridică la lăsarea serii, începând cu ora 20:30.

Reprezentanții Operei spun că au pregătit o stagiune estivală în toată regulă . Vor fi spectacole în mai multe spații inedite din oraș.

De mai mulți ani, Opera ieșeană organizează toamna , cu succes, la începutul stagiunii, spectacole în aer liber.

Și în timpul stagiunii online publicul a fost aproape de Operă. Producția „Indiile Galante”, de exemplu, în regia lui Andrei Șerban, a adunat un număr de vizualizări cam de 10 ori mai mare decât numărul posibil de locuri în Sala Mare a Teatrului Național.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.