Aparatură nouă în valoarea de 873.000 lei achiziţionată pentru Spitalul de Recuperare Iaşi

Economic Social

Spitalul de Recuperare Iaşi a achiziţionat echipamente medicale de ultimă generaţie necesare dotării Secţiei Clinicii de Recuperare Medicală Respiratorie, finanţarea pentru acestea fiind sprijinită de către municipalitate, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Primarul Mihai Chirica a informat că secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie a fost dotată cu echipamente medicale performante în valoare de 873.000 lei. “Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi se află în subordinea municipalităţii ieşene, iar dotarea cu echipamente medicale performante reprezintă un deziderat fundamental al unităţii medicale spitaliceşti. În luna decembrie a anului 2019, cu fonduri de la bugetul local al municipiului şi din veniturile proprii ale spitalului, au fost livrate şi recepţionate echipamente pentru Secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie. Aparatele au rezultate remarcabile asupra persoanelor cu afecţiuni pulmonare în continuă ascensiune, pentru a le creşte speranţa de viaţă activă, cât şi capacitatea de a se autoîntreţine şi de a fi productivi pentru societate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Astfel, la Spitalul de Recuperare a fost achiziţionat un analizor al compoziţiei corporale prin pletismografie, o platformă de spirometrie, un ergometru pentru zona musculară superioară, un dispozitiv de determinare a NO în aerul expirat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.