Autoritățile pregătesc un spital mobil cu 250 de paturi, care va deservi toată regiunea nord-est

Social

Iașul se pregătește de o eventuală „explozie” a cazurilor de coronavirus. Autoritățile încearcă să găsească soluții, odată cu apropierea vârfului epidemiei, pentru a asigura spații de tratare a pacienților infectați cu COVID 19.

Consiliul Județean Iași a decis în ședința de ieri suplimentarea fondurilor pentru achiziția și dotarea unui spital mobil și va aloca 14,5 milioane de euro.

Restul de bani până la 17,6 milioane de euro vor fi suportați de Consiliul Județean Neamț. Spitalul va avea 250 de paturi și va deservi toată regiunea de nord-est.

Acesta va fi amplasat la Lețcani, pe drumul european E583. În acest moment se derulează procedurile de licitații care ar urma să se încheie undeva între 15 și 20 aprilie. Pe de altă parte Primăria Iași a hotărât să transforme Spitalul de Recuperare din Iași într-o unitate medicală dedicată exclusiv pacienților confirmați pozitiv cu COVID 19.

Spitalul a fost deja eliberat și dezinfectat. 520 de paturi sunt disponibile la Spitalul de Recuperare în orice moment, iar primarul Mihai Chirică mai spune că instituția beneficiază de toate dotările necesare pentru a fi tratați pacienții de coronavirus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.