Nevoile ieşenilor, prioritatea consilierilor judeţeni PMP

Social

Grupul de consilieri judeţeni din cadrul Partidului Mişcarea Populară (PMP) a înaintat conducerii Consiliului Judeţean lista cu amendamentele la bugetul Judeţului Iaşi pe anul 2020. Cele mai importante propuneri vizează reabilitarea drumurilor judeţene, achiziţia unei ambulanţe pentru transport neonatal, demararea proiectelor de realizare a unei autogări moderne, construirii de pasarele pietonale pe traseul Iaşi – Târgu Frumos (E583) şi a unei rute alternative către aeroport. „În urma consultării realizate în rândul ieşenilor, am stabilit lista de priorităţi pentru acest an. Primul amendament se referă la achiziţia unei noi ambulanţe pentru transportul neonatal, din cauza faptului că cea utilizată în prezent de Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă” are un grad de uzură ridicat, fiind singura de acest gen din Moldova. Totodată, considerăm necesară construirea de către Consiliul Judeţean a unei autogări moderne, principalii beneficiari ai investiţiei fiind locuitorii din judeţ. Noua autogară ar putea deveni un mic nod de transport intermodal, adică o staţie pentru autobuze, autocare, tramvaie şi taxiuri.

Am mai solicitat alocarea de fonduri pentru reabilitarea de drumuri judeţene, un exemplu în acest sens fiind DJ244F Bohotin – Grozeşti, realizarea unei rute alternative către aeroport şi demararea proiectului de amenajare de pasarele pietonale pe traseul Iaşi – Târgu Frumos al E583, drum pe care şi-au pierdut viaţa aproape două sute de persoane în ultimul deceniu. Tot pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor, am propus efectuarea unui studiu privind necesitatea montării de indicatoare rutiere şi trasare marcaje rutiere pe drumurile judeţene, precum şi crearea sau reabilitarea staţiilor de transport persoane. Considerăm că toate amendamentele sunt realiste şi, cu puţină bunăvoinţă din partea Executivului, pot fi realizate”, a declarat Marian Constantin Uscatu, liderul grupului de consilieri judeţeni PMP Iaşi.

Lista amendamentelor PMP cuprinde şi înfiinţarea unui departament special de monitorizare şi îndrumare a instituţiilor medicale finanţate de Consiliul Judeţean, activarea Departamentului de Relaţii Internaţionale şi majorarea alocării financiare pentru investiţiile instituţiilor de cultură din subordine.

Amendamentele menţionate au fost depuse şi la Registratura Consiliului Judeţean luni, 3 februarie, prin adresa nr. 3541/03.02.2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.