Demersuri pentru demararea producției de Hidroxiclorochină la Antibiotice Iași

Social

Directorul general al companiei Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a anunțat că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, medicament utilizat pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19.

„Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în două zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de siguranță la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, a spus Nani pentru agenția Mediafax.

În lupta cu noul coronavirus, hidroxichlorochina (un medicament antiviral împotriva malariei) s-a dovedit, în urma mai multor studii clinice, ca fiind un medicament esențial pentru bolnavii în stare gravă, infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru a veni cu o soluție la nevoia în creștere pentru acest medicament, compania Antibiotice a contactat toți furnizorii de hidroxichlorochina la nivel mondial, prin rețeaua proprie de furnizori, în vederea unei posibile achiziții și producții de  hidroxichlorochina, produs finit.

Preţurile pentru substanţa activă s-au dublat între timp și, în plus,  statele care îl produc –  China și India – au impus la nivel internațional interdicția exportării acestei substanțe. Este vorba în primul rând de India, cel mai mare furnizor de hidroxichlorochină sulfat, care a interzis complet exporturile pe fondul creşterii incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 în această ţară. În prezent, se derulează negocieri la nivel internațional pentru suspendarea acestei restricţii, o decizie urmând a fi luată în perioada imediat următoare.

De asemenea Antibiotice anunță că, în curând, pacienţii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale. „Ne-am hotărât să producem şi produsele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor, oricum este o perioadă grea, dar noi suntem optimişti. Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologice importante”, a mai spus Ioan Nani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.