Un eveniment unic: premiera „Unchiul Vanea”, oferită în două părți, în două seri consecutive, la Naționalul ieșean

Divertisment

Pentru prima dată în România, premieră în două părți, în două sericonsecutive: **UNCHIUL VANEA*

Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii, care va avealoc pe scena Sălii Mari: „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia luiClaudiu Goga; un eveniment de excepție, care marchează 160 de ani de lanașterea dramaturgului rus, programat în două părți: prima parte vineri, pe23 octombrie, cea de-a doua, sâmbătă, pe 24 octombrie, ambele cu începerede la ora 19:00. Teatrul Național Iași a făcut până acum toate demersurilepentru a proteja spectatorii și angajații de răspândirea nouluicoronavirus; ca urmare, având în vedere că durata spectacolului este de 3ore, această inedită desfășurare a premierei a fost soluția optimă. Sala vafuncționa la capacitatea de 30%, conform reglementărilor în vigoare.Întregul personal al instituției este pregătit pentru a întâmpina publiculîn cele mai bune și mai sigure condiții.

Regia și versiunea scenică: Claudiu Goga
Scenografia: Corina Grămoșteanu
Coregrafia: Vlad Mărculescu
Lupte scenice: Dumitru Năstrușnicu
Distribuția: Constantin Pușcașu, Petronela Grigorescu, Cosmin Maxim, TeodorCorban, Ada Lupu, Mihaela Arsenescu Werner, Pușa Darie, Doru Aftanasiu

Evenimentul de la Sala Mare oferă ocazia Teatrului Național Iași șipublicului deopotrivă de a aniversa doi actori din distribuție, cu douăcariere teatrale excepționale: Teodor Corban ̶ 35 de ani de teatru șiDoru Aftanasiu, cu 25 de ani dedicați scenei.

La Naționalul ieșean, montarea anterioară a piesei a avut loc acum 60 deani, sub semnătura marelui regizor Radu Stanca, al cărui nume îl poartăastăzi Teatrul Național din Sibiu. Pe afișul premierei de pe 21 ianuarie1960, se regăsesc mari actori ai scenei ieșene: Ion Schimbischi (înrolul *Vanea),*George Popovici (*Serebreakov*), Anny Braesky (*Elena Andreevna*),Marioara Davidoglu (*Marina*), Nicolae Veniaș (*Teleghin*).
Piesa a fost montată pentru prima dată la Moscova, pe 26 octombrie 1899, înregia lui V.I. Nemirovici-Dancenko și a lui Constantin S. Stanislavski.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999) șionline, pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro, myticket.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.