Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi a primit 30 de flacoane de Redemsivir pentru pacienţi cu COVID-19

Social

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, luni, că unitatea medicală a primit 30 de flacoane de Redemsivir, medicament cu ajutorul căruia pot fi trataţi unii pacienţi infectaţi cu COVID-19.

“Avem toate medicamentele pe care am putea să le vrem la ora aceasta pentru aceşti pacienţi infectaţi cu COVID-19. Am primit 30 de flacoane de Redemsivir. Din partea Ministerului Sănătăţii am primit truse pentru recoltare şi transportul probelor pentru infecţia cu SARS COV2. În momentul de faţă lucrăm la parametri maximi. Azi dimineaţă erau doar trei locuri libere la noi în spital, aşteptam să se facă externări la Spitalul CFR. La Spitalul Militar şi la Spitalul de Recuperare nu avem locuri libere. Din nefericire, din cauza numărului mare de persoane infectate, judeţul Iaşi se situează pe locul trei la nivel naţional. Este greu să manageriem situaţia din cauza gradului de ocupare în spitalele suport, şi în mod special al locurilor libere care ar necesita şi tratament cu oxigen”, a spus dr. Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei şi până în momentul de faţă, la unitatea medicală au fost îngrijiţi peste 2.000 de persoane confirmate ca având infecţie cu COVID-19. Alte 237 de persoane au fost consultate în triajul Spitalului de Boli Infecţioase şi direcţionaţi către alte patru spitale suport. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.