Anchete epidemiologice la Spitalul Paşcani, după ce opt angajaţi şi zece pacienţi au fost infectaţi cu noul coronavirus

Social

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat că au fost demarate două anchete epidemiologice la Spitalul Municipal Paşcani, unde opt angajaţi şi zece pacienţi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.
Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că prin ancheta epidemiologică se are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru COVID-19.
“În urma testărilor efectuate, până în momentul de faţă au fost depistaţi opt angajaţi ai unităţii medicale cu noul coronavirus, ultimul fiind confirmat la începutul acestei săptămâni, pe data de 20 aprilie. Ancheta s-a derulat în paralel la Spitalul Municipal Paşcani, la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului şi la personalul medico-sanitar care folosea un microbuz în regim special pentru transportul acestora de la Iaşi la unitatea medicală din Paşcani. Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport. Prin urmare, pentru 27 de contacţi direcţi din unitatea medicală dar şi din rândul celor care au făcut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus măsura de autoizolare la domiciliu împreună cu membrii de familie ai acestora”, a declarat Marius Voicescu.

Reprezentantul DSP Iaşi a declarat, totodată, că o altă anchetă epidemiologică a fost declanşată şi la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, unde au fost testaţi toţi pacienţii internaţi.
“Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv. Pacienţii confirmaţi vor fi transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. În momentul de faţă internările în Secţia de Îngrijiri Paliative sunt sistate. De asemenea, continuă testarea în rândul personalului medical. Ancheta este în desfăşurare, iar ulterior vom oferi alte date preliminare”, a precizat reprezentantul DSP Iaşi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.