Spitalul ”Cuza Vodă” din Iași are nevoie urgentă de un ecograf performant

Social

Organizația Salvați Copiii România împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Cuza Vodă” Iași, a cărui secție de Terapie Intensivă Neonatală tratează nou-născuți cu patologii grave din întreaga regiune a Moldovei, fac un apel de strângere de fonduri pentru un ecograf performant, după ce singurele două aparate de acest fel ale secției au depășit perioada de viață și nu mai garantează acuratețe în stabilirea diagnosticului.

”Anual în cadrul secției se efectuează peste 4.000 de examinări ecografice de diferite tipuri, în funcție de patologie. Se efectuează diferite explorări: de cord, ecografii transfontanelare, ecografii de șold și abdomen. În momentul de față utilizăm un echipament care a fost adus în demo de către o companie privată pentru a putea să fie efectuat actul medical conform standardelor. Cele două ecografe care există în cadrul secției fie au depășit perioada de viață a unui echipament medical fie nu permit efectuarea tuturor explorărilor menționate anterior. Unul dintre echipamente a fost achiziționat în 2004, iar celălalt este un ecograf entry level, ce nu permite diagnosticarea eficientă. În afara cazurilor aflate pe secția de terapie intensivă, se efectuează ecografii și în cadrul celorlalte secții ale spitalului, iar un astfel de echipament este vital. Considerăm esențială prezența unui astfel de echipament și vă rugăm să luați în considerare numărul mare de cazuri, în jur de 1.000 de cazuri pe an, care au nevoie de ecografii repetate. Acestea sunt tratate în cadrul spitalului, în cea mai mare secție de Terapie Intensivă din Moldova și unde se tratează cele mai dificile cazuri. Având în vedere cele menționate, vă rugăm să susțineți Secția de Neonatologie TI cu un ecograf de înaltă performanță”, spune Prof. Dr. Maria Stamatin, șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatală.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis, pentru a veni în sprijinul medicilor din Iași: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici : https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/fond-de-urgenta-pentru-spitale

În data de 16 martie, Salvați Copiii România a creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru protejarea medicilor și a pacienților. Organizația a reușit să identifice resurse financiare și furnizori de aparatură și echipamente medicale, astfel încât medicii să primească cât mai rapid sprijinul de care au nevoie.

În cele două luni de stare de urgență, au fost echipate 42 de unități medicale și de îngrijire pacienți din București și 17 județe (Alba, Arad, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea).

Peste 100 de unități medicale și de îngrijire pacienți din întreaga țară au cerut sprijinul Salvați Copiii România, pentru a primi echipamente de protecție și aparatură medicală esențială combaterii COVID-19.

Pentru protejarea și spijinirea medicilor și a spitalelor, Salvați Copiii a decis să pună la dispoziția acestora fondurile care vor fi colectate până la 30 iunie 2020 din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

Formularul de redirecționare poate fi descărcat aici: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.