Primarul Chirica a luat măsuri suplimentare în contextul epidemiei de coronavirus

Social

Primăria Iaşi decalează programul de lucru al personalului şi al direcţiilor subordonate, impune luarea unor măsuri de siguranţă suplimentare în pieţe, autobuze şi taxiuri şi închide activitatea în talcioc, târgul auto şi târgul de păsări.

Măsurile au fost luate în şedinţa de duminică a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost convocată de primarul Mihai Chirica.

„Primăria şi instituţiile subordonate sunt mobilizate în permanenţă şi ţin legătura cu autorităţile medicale şi celelalte autorităţi ale statului pentru a gestiona situaţia deosebită pe care o traversăm. Ca şi până acum, îndemn cetăţenii să fie calmi, să respecte regulile de igienă, să evite aglomeraţiile şi deplasările care nu sunt strict necesare! Dar, mai ales, îi îndemn să aibă grijă de cei apropiaţi, să fie solidari şi să oferiţi sprijin celor care au nevoie! Cuvintele cheie ale acestor zile deosebite trebuie să fie calmul, responsabilitatea şi solidaritatea. Trebuie să fim responsabili şi să ascultăm instrucţiunile autorităţilor statului. Trebuie să înţelegem cu toţii că aceste reguli noi sunt spre binele nostru. Vreau să mulţumesc public şi medicilor, asistentelor, întregului personal medical, ca şi poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, tuturor celor aflaţi în aceste zile în linia întâi a gestionării acestei situaţii! Să fim solidari cu ei şi să îi sprijinim! Iar cel mai important în zilele următoare este să le urmăm recomandările”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, începând de luni se anulează programul cu publicul al tuturor departamentelor din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, se decalează programul de lucru al personalului angajat din cadrul Primăriei şi al direcţiilor şi societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în sediul de pe şoseaua Naţională nr.43. Astfel, Societatea de Salubrizare SA îşi începe programul de la ora 07,00, Direcţia Fond Locativ de la ora 08,00, Direcţia Exploatare Patrimoniu de la 08,30, Direcţia Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat – ora 09,00.

Un program similar este valabil şi pentru angajaţii din sediul Primăriei Municipiului Iaşi de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Tot de luni se închide activitatea în talcioc, târgul auto şi târgul de păsări, iar în pieţele agroalimentare fiecare vânzător are obligaţia de a purta mască şi mănuşi de protecţie. De asemenea, produsele expuse la vânzare vor fi protejate cu folie transparentă. Se vor efectua acţiuni de dezinfecţie a staţiilor mijloacelor de transport public şi a staţiilor de taxi, precum şi a taxiurilor. Coborârea din mijloacele de transport public se va face doar pe la uşa din mijloc sau din spate. Se va asigura o zonă de protecţie pentru conducătorii autovehiculelor în zona primelor scaune ale mijlocului de transport.

Poliţia Locală Iaşi va intensifica acţiunile de verificare în pieţele publice şi private pentru a evita expunerea produselor pe jos pentru vânzare.

Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va închide activitatea centrelor de pensionari şi a Centrului de zi pentru persoane vârstnice Vovidenia, va sista efectuarea anchetelor sociale, excepţie făcând doar cazurile solicitate în regim de urgenţă de către instanţele judecătoreşti.

De luni, se suspendă şi licitaţiile organizate de Direcţia Exploatare Patrimoniu pentru închirierea parcărilor şi procedurile de licitaţie organizate pentru închirierea de spaţii organizate de SC Eco Piaţa SA, urmând a se derula pe o platformă online. Se suspendă şi activitatea la stadioanele şi bazele sportive gestionate de Direcţia Exploatare Patrimoniu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.