Ministerul Sănătăţii a demarat licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţe din Iaşi

Social

Ministerul Sănătăţii a demarat, pe 6 decembrie, procedura de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi de asistenţă tehnică pentru Spitalului Regional de Urgenţe din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Potrivit sursei citate, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului “Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi” şi servicii de asistenţă tehnică a fost lansată pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene, respectiv SICAP şi JOUE.  Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică este de 63,82 milioane de lei fără TVA, iar toţi cei interesaţi au termen de depunere a candidaturilor, data de 31 ianuarie 2020.

“Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iaşi este cel mai avansat. Practic, astăzi (n.r.- vineri) am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare a viitoarei unităţi spitaliceşti. Cei care câştigă licitaţia, au termen un an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi  construcţia efectivă a spitalului”, a declarat ministrul Victor Costache.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pregătesc şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj  şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuţie al Spitalului Regional Iaşi.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar până la începutul lunii februarie 2020 ar putea fi semnate contractele de finanţare.    Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va avea 850 de paturi, cel de la Cluj 849 de paturi, iar cel de la Craiova 807 paturi. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.