Familia Regală va participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională organizate la Iaşi

Social

Custodele Coroanei Române, Margareta, va participa pe 1 Decembrie la evenimentele organizate la Iaşi de Ziua Naţională a României, la invitaţia municipalităţii.

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a decis să sărbătorească Ziua Naţională din acest an la Iaşi, ca omagiu adus străbunicilor ei, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. Familia Regală încheie astfel şirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri, început la 26 august 2016”, a informat Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Custodele Coroanei şi Principele Radu vor participa, pe 30 noiembrie, la ora 11,00, alături de Principesa Sofia, la Liturghia cu recviem pentru Regele Ferdinand I şi Regina Maria la Catedrala Romano-Catolică. Liturghia va fi prezidată de către Episcopul Petru Gherghel.

În continuare, MS Margareta va dezveli statuia în bronz a Regelui Ferdinand Întregitorul, care va fi amplasată în faţa istoricului Palat Roznovanu, sediul primăriei municipale. La eveniment vor participa Principele Radu şi Principesa Sofia.

După-amiază, Custodele Coroanei şi Principele Radu se vor întâlni, în cadrul evenimentului „Tinerii şi Coroana Română”, la Palas Mall, în sala Chopin, cu elevi olimpici ieşeni, cu care vor purta un dialog.

De asemenea, tot în cursul după-amiezii, Principesa Sofia va participa, la Ateneul Naţional Iaşi, la inaugurarea Salonului Marilor Români, o galerie ce va avea în componenţă lucrări, documente, acte de cancelarie, manuscrise originale sau cărţi ce poartă semnăturile sau au aparţinut unor români reper ai istoriei ţării noastre.

Custodele Coroanei şi Principele Radu vor participa la o dublă lansare de carte la Palas Mall, în spaţiul Librăriei Cărtureşti – „Lumea Majestăţii Sale”, coordonatori Alexandru Muraru şi Daniel Şandru, şi „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai”, autor, Bogdan Şerban-Iancu, apărute la Editura Corint.

În continuare, Majestatea Sa Margareta va aprinde iluminatul cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi va inaugura Târgul de Crăciun din municipiul Iaşi, în faţa Primăriei. Apoi, Familia Regală va participa la ceremonia de acordare a titlurilor de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi Custodelui Coroanei şi Principelui Radu, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei municipiului Iaşi.

Duminică, 1 Decembrie, Familia Regală va lua parte, la ora 10,00, la ceremonia dedicată Zilei Naţionale, în faţa Palatului Culturii din municipiul Iaşi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.