Un cabinet de gastroenterologie va fi înfiinţat la Spitalul de Boli Infecţioase

Social

Un cabinet de gastroenterologie va fi înfiinţat în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care a adăugat că o prioritate este şi creşterea numărului de locuri pentru medicii rezidenţi.

Potrivit acestuia, decizia de înfiinţare a noului cabinet a fost luată pentru tratarea corectă a afecţiunilor de natură infecţioasă şi pentru o mai bună colaborare a medicului infecţionist cu cei de alte specialităţi. Propunerea va fi înaintată spre votul consilierilor judeţeni în şedinţa de miercuri.

Consilierii judeţeni vor discuta, tot în şedinţa de miercuri, şi despre creşterea numărului de medici rezidenţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, de la 84 la 120. Astfel, la Spitalul de Boli Infecţioase numărul angajaţilor va creşte de la 581 la 620.

„Sper să scadă numărul absolvenţilor de medicină care aleg drumul străinătăţii. În spitalele finanţate de Consiliul Judeţean vor profesa în condiţii la cele mai înalte standarde şi vor avea parte şi de salarizare pe măsură”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.