Transportul în comun a fost suspendat

Social

Autobuzele și tramvaiele din Iași vor face curse doar pentru cadrele medicale și farmaciști.

Primăria Municipiului Iași a luat măsuri suplimentare de restricționare a transportului public. Din cauza epidemiei de coronavirus, transportul în comun din oraș este suspendat.  Măsurile intră în vigoare de astăzi, 25 martie 2020.

Doar cadrele medicale, farmaciștii, polițiștii, militarii și voluntarii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun. Toți trebuie să se legitimeze la urcare şi să poate măşti şi mănuși de unică folosință.

Numărul de călători nu trebuie să fie niciodată mai mare decât scaunele din autobuz sau tramvai.

Vor mai putea folosi transportul local şi persoanele bolnave cronic care se duc la medic și prezintă o adeverință pe proprie răspundere în acest sens.

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Reprezentanții Primăriei mai spun că pentru toate societățile comerciale de pe raza municipiului care își vor continua activitate vor putea fi organizate curse speciale dedicate angajaților acestora pe baza unui contract încheiat între Compania de Transport Public din Iași, pe baza tichetelor de călătorie sau de abonament.

Pentru a putea avea acces în mijlocul de transport, toate aceste categorii de persoane sunt obligate să folosească mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii, iar mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.