Începe Summitul Tinerilor 2019 – cel mai mare eveniment dedicat mişcării de tineret din România

Divertisment

În perioada 23 – 27 octombrie 2019, tinerii din România se vor întâlni la Iaşi – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020, în cadrul celei de-a patra ediţii a Summitului Tinerilor, proiect organizat anual în oraşul care poartă titul de „Capitala Tineretului din România”.

Sub egida sloganului „Imaginează! Crede! Revoluţionează!”, a 4-a ediţia a Summitului Tinerilor propune 4 teme, care au scopul să creeze contextual potrivit pentru ca tinerii din ţară să înţeleagă mai bine importanţa lor viitoare şi modul în care ar trebui să se dezvolte România, cele patru teme fiind legate de viitorul muncii, oraşele tinere, democraţia şi criza climatică şi ecologică.

În acest an, Summitului Tinerilor propune trei direcţii la nivel de activităţi – latura informativă, latura formativă şi latura recreativă, participanţii putând alege între activităţi precum sesiuni plenare, mese rotunde şi ateliere tematice centrate pe cele 4 teme de discuţie, dar şi activităţi de tip workshop centrate pe practică şi skill-building.

Summitul Tinerilor v 4.0 este organizat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federaţia Tinerilor din Cluj (FTC) şi BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi – FONTIS şi Primăria Municipiului Iaşi.

„A IV-a ediţie a Summitului Tinerilor ne propunem să fie cea mai cool de până acum. În acest an am adus inovaţii de la modul în care este organizat întreg programult, până la conţinutul propriu-zis al sesiunilor care vor avea loc. Totodată, avem o varietate de ateliere pe baza celor 4 teme ediţiei, ateliere de formare, ateliere informale şi ateliere recreative, toate desfăşurându-se într-un cadru relaxant şi prietenos pentru participanţii noştri. Summitul Tinerilor 2019 este un eveniment la care sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi din toată ţara, pentru care pregătim un program echilibrat între ceea ce înseamnă partea formală şi partea informală, cu serile sociale care vor avea loc. Ediţia aceasta ne propunem să aducem acest eveniment la un alt nivel pentru că Summitul Tinerilor reprezintă cel mai mare şi ambiţios eveniment dedicat tinerilor din România.” – Teodora Balaş, Manager proiect Summitul Tinerilor 2019 şi Vicepreşedinte Consiliului Tineretului din România.

Pentru mai multe detalii:

Teodora BALAŞ

Manager proiect Summitul Tinerilor 2019

Ştefan Basil ROBU

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.