Cozi infernale la Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Social

Zeci de persoane care au nevoie de analize sau de de tratament au aşteptat la rând, în stradă, încă de la primele ore ale dimineţii.

În vederea prevenirii și limitării transmiterii infecției cu noul coronavirus, toate persoanele care intră în Institutul Regional de Oncologie (IRO) sunt supuse unui control epidemiologic.

Directorul medical al instituţiei medicale, dr. Gabriel Dimofte atrage atenţia că există riscul de propagare a infecţiilor respiratorii şi a făcut un apel către pacienţi să aleagă şi alte intervale orare pentru a evita aglomeraţia.

„Zilele trecut s-au luat măsuri de triaj al pacienților în contextul epidemiei de coronavirus. În aceste condiții, toți pacienții care intră în Institutul de Oncologie trebuie să fie triați epidemiologic. Este o măsură de prevedere prin care ne protejăm. Pacienții oncologici sunt foarte afectați de infecțiile cu coronavirus. Din păcate, acest lucru a generat cozi imense la intrarea în spital, cozi care sunt generate nu numai de triajul epidemiologic, ci și de faptul că toți pacienții vin în același timp, dimineața, la ora 6:30, 7:00, 7:30. Apelul nostru este către toți pacienții, să își decaleze vizitele la spital, nu trebuie să fie la aceeași oră. După ora 8:30, 9, în general, este un aflux mult mai mic. Se pot recolta analize, se pot începe tratamente, se pot face consultații și după ora respectivă, fără a fi nevoie să stea la aceste cozi. În plus, nu stau la o coadă la care sunt în contact apropiat cu alți pacienți. Riscăm să fim o cauză de propagare a infecțiilor respiratorii”, a declarat dr. Gabriel Dimofte, director medical al IRO Iaşi, pentru Radio Iaşi.

Ceea ce uită, însă, să declare directorul medical de la IRO este că pacienţii sunt chemaţi la spital la orele respective şi poate nu ar fi rău să se discute cu medicii pentru a face programările etapizat pe ore!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.