Primul transplant de ficat la Iaşi în acest an

Social

Mobilizarea exemplară a echipelor medicale a permis ca, la începutul săptămânii, un pacient de 49 de ani din judeţul Suceava, aflat pe lista de aşteptare a Centrului de transplant hepatic din Iaşi de 6 luni, cu scor MELD 19, să primească o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic, evoluţia pacientului fiind una foarte bună.

În spatele acestei reuşite stau miile de ore de muncă, de gânduri şi emoţii puternice ale colectivului de medici şi asistente format în ani de zile de pregătire sub conducerea Prof. Dr. Cristian Lupaşcu. Alături în acest efort i-au fost medicii chirurgi Dr. Vlad Nuţu, Dr. Ana Maria Trofin, Dr. Alexandru Năstase şi Dr. Ramona Cadar, cu sprijinul indispensabil al echipei ATI: Dr. Mihaela Blaj, Dr. Dana Pricop, Dr. Beatrice Cobzaru, Dr. Vlad Carp, Dr. Adrian Ciumanghel şi al laboratorului de imunologie, condus de Prof. Dr. Petru Cianga.

În acelaşi timp, la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iaşi au fost realizate două transplante de rinichi, primitoare fiind două paciente care făceau dializă de mulţi ani: una dintre ele de 45 de ani din judeţul Iaşi, iar cealaltă de 43 de ani din judeţul Vaslui.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.