Doi medici şi două infirmiere de la Spitalul ‘Parhon’, infectaţi cu COVID-19

Social

Doi medici şi două infirmiere de la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, informaţia fiind confirmată de reprezentanţii instituţiei medicale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, Ionuţ Nistor, a declarat, miercuri, că medicii şi infirmierele au fost depistaţi pozitiv în urma unor testări făcute personalului medical.

Potrivit sursei citate, dintre 100 de teste făcute, patru au fost pozitive. El a spus că a fost demarată o anchetă epidemiologică.

„Sunt două doamne doctor de la Secţia de Anestezie Terapie şi de la Nefrologie care au fost confirmate COVID pozitiv şi două doamne infirmiere. Probabil toate persoanele s-au contaminat cu acest virus tratând pacienţi COVID-19 pozitiv. Vorbim de cazuri care au fost direcţionate la spitalul nostru pentru dializă sau cu altă patologie şi care ulterior au fost confirmaţi ca şi pacienţi COVID-19 pozitiv. Din păcate, în pofida purtării echipamentului de protecţie, aceste persoane au fost confirmate pozitiv şi direcţionate pentru internare la Spitalul de Boli Infecţioase. Există o procedură de testare a tuturor angajaţilor care lucrează pe sectorul COVID-19 sau pe sectorul non-COVID. Din 100 de teste efectuate până în prezent, sunt doar patru teste pozitive la personal. Pacienţii sunt din pacienţi care sunt în zonă suspectă, pacienţi trataţi ca suspecţi şi care au fost, în urma testării, confirmaţi pozitiv”, a anunţat Nistor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.