Compania Antibiotice anunță donații pentru șapte spitale ieșene

Social

Şapte spitale din Iaşi primesc 300.000 de lei din partea companiei Antibiotice Iaşi, în semn de solidaritate faţă de personalul medical care depune eforturi deosebite pentru prevenirea răspândirii pandemiei cu coronavirus.
Reprezentanţii companiei Antibiotice au anunţat că fac donaţii pentru şapte spitale ieşene până la data de 21 martie, în valoare de 300.000 lei, şi medicamente. Acestea vor fi puse la dispoziţie în funcţie de necesităţile fiecărui spital.

Banii şi medicamentele vor fi alocate Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care este centru regional pentru prelucrarea probelor de laborator prelevate de la suspecţii de infectare cu coronavirus. Totodată este unitatea medicală unde sunt internate toate persoanele din zona Moldovei care s-au îmbolnăvit cu acest tip de virus.
Donaţii vor merge şi la Spitalul Clinic de Urgenţă de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Spitalul Clinic de Pneumologie, Spitalul Clinic de Urgenţă de Pediatrie “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic “Dr. I. C. Parhon”.
“Solidaritatea, în această perioadă deosebit de dificilă, cu cei care fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru a avea grijă de vieţile noastre este un gest vital şi uman. Ştim că resursele spitalelor sunt limitate acum, când cheltuielile pentru medicamente şi materiale sanitare de protecţie atât de necesare au crescut considerabil. Cu toţii avem acasă copii, părinţi vârstnici, pe care vrem să-i ştim în siguranţă şi să aibă parte de tratament medical adecvat, dacă va fi necesar”, a declarat directorul general al companiei Antibiotice, Ioan Nani.
Aceasta este cea mai mare donaţie făcută până acum în Iaşi şi singura destinată mai multor spitale. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.